У квітні в Україні стартував безкоштовний навчальний курс для бізнесу з питань впровадження системи НАССР
Навчальний курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач» був розроблений проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України, Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та платформою масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» з метою проведення роз’яснювальної роботи та підвищення рівня обізнаності про особливості впровадження системи НАССР в Україні.
Даний курс роз’яснює питання:
– що таке нове харчове законодавство України;
– що харчове законодавство дає бізнесу та споживачам;
– хто такі оператори ринку;
– що таке простежуваність у харчовому законодавстві;
– що таке НАССР та як його правильно читати.
Курс розроблений насамперед для представників бізнесу, але буде корисним як для фахівців державного сектору в харчовій галузі, так і для конкретного споживача.
Тематика курсу:
- Безпечність чи якість? Що регулює харчове законодавство?
- Базові знання з НАССР – що необхідно знати перед впровадженням? Програми-передумови.
- Розуміння та застосування принципів НАССР. Як уникнути типових помилок?
Автори курсу:
Яна Добідовська, Юрій Оглашенний.
Запрошений спікер курсу:
Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа та заступник начальника управління безпечності харчових продуктів та кормів – начальник відділу безпечності харчових продуктів Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Оксана Новохатня.
Курс є повністю безкоштовним. Після завершення навчання слухачі отримають відповідний сертифікат.
Зареєструватися можна за формою, яку ви знайдете за посиланням.
Реєстрація стартувала 8 квітня 2019 року. Запрошуємо усіх охочих.