Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Будьте відповідальні

Новина
12.04.2024

У весняний період багато громадян починають приводити свої присадибні ділянки до ладу і використовують для цього методи, які можуть сприяти пожежам та надзвичайним ситуаціям, що потребує залучення сил і засобів ДСНС для їх ліквідації. Також несанкціоноване спалювання листя та сухої трави, необережне поводження з вогнем в лісі приносить шкоду екосистемі. 

 

Для недопущення таких випадків Державна екологічна інспекція та Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області в цей період проводять рейдові перевірки, нагадуючи: за порушення передбачена адміністративна відповідальність.

Згідно зі статтею 771 Кодексу України про адміністративні правопорушення, самовільне випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях, та газонів у населених пунктах тягнуть за собою накладання штрафу на громадян від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів громадян (від 3 060 грн до 6 120 грн) і на посадових осіб – від 900 до 1260 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 15 300 грн до 21 420 грн).

 

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 360 до 720 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6 120 грн до 12 240 грн) і на посадових осіб – від 1 260 до 1 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (21 420 грн до 36 тис грн).

 

Виконавчий комітет Білоберізької сільської ради звертається до мешканців та гостей громади з проханням бути свідомими та дотримуватися правил пожежної безпеки: не спалювати суху траву та залишки рослинності, не розводити багаття в лісі в спекотну пору, не провокувати таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше