Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Черговий випадок сказу в Івано-Франківській області

Новина
18.05.2021

Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено сказ собаки, якій належав громадянину м.Городенка Городенківської ОТГ Коломийського району Івано-Франківської області. 

Захворювання виявлено за результатами лабораторного дослідження методом люмінесцентної мікроскопії (звіт про результати дослідження патологічного матеріалу від 14.05.2021р. № 001091 п.м./21).

З метою координації дій з ліквідації захворювання Городенківським управлінням проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, рішенням якої затверджено план заходів з ліквідації сказу, визначено  неблагополучною територією частину м. Городенка, накладено карантинні обмеження та розпочато заходи з ліквідації сказу.

В осередку захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції.

 

ДО УВАГИ ВЛАСНИКІВ ДОМАШНІХ ТВАРИН

Для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу. 

У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою попередження зараження та загибелі домашньої тварини.



2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше