Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Фітосанітарними інспекторами Івано-Франківщини обстежено 32090 га сільгоспугідь та 631 га лісових насаджень з метою виявлення карантинних організмів

Новина
15.01.2021

Протягом 2020 року Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області здійснювало комплекс заходів задля забезпечення фітосанітарної безпеки краю.

Так, для визначення фітосанітарного стану території області державними фітосанітарними інспекторами обстежено 32090 га сільськогосподарських угідь на виявлення карантинних організмів і 631 га лісових насаджень. Встановлено 79 ділянок вільних від регульованих шкідливих організмів на загальній площі 3002 га. Обстежено 4979 га сільськогосподарських культур для експорту до Китайської Народної Республіки.

За поданням державних фтосанітарнних інспекторів,  Тлумацькою, Тисменицькою, Рожнятівською районними державними адміністраціями прийнято розпорядження про накладання карантинного режиму; зокрема на:

- західного кукурудзяного жука – на  площі 67,27 га;

- амброзію полинолисту – на  площі 1,5 га.

Скасовано карантинний режим на  території Богородчанського, Коломийського, Косівського, Рогатинського районів; зокрема на:

  • західного кукурудзяного жука – на  площі 2302,29 га;
  • амброзію полинолисту – на площі  6,66 га;
  • рак картоплі – на  площі  0,31 га.

 

Станом на 01.01.2021 року на території області обмежено розповсюджені наступні карантинні організми:

- американський білий метелик – на площі 58,3  га;

- західний кукурудзяний жук  – на площі 5205,44 га;

- рак картоплі – на площі 16,454 га;

- золотиста картопляна нематода – на площі 4,73 га;

- амброзія полинолиста –  на площі 6,99 га.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше