Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Мобільний зв'язок та технології передачі даних в Україні

Новина
25.08.2022

Станом на сьогодні в Україні мобільний зв'язок працює на основі технологій 2G, 3G  та на виконання Указу Президента України №497/2019 широко розгортається мережа передачі даних на основі технології LTE (Long Term Evolution) в народі 4G.

Технологія 4G дозволяє передавати дані з більшими швидкостями ніж раніше відомі технології (2G, 3G) недоліком цієї технології є те, що вона працює на значно менших відстанях 0,6 -1 км в залежності від висоти встановлення антен. Відповідно, для забезпечення стабільного покриття, обладнання необхідно встановлювати на висотних спорудах, як правило, в центральних частинах населених пунктів. Щоденно спостерігається ріст необхідності у засобах комунікації між людьми. Особливо помітно це стало на початку пандемії, та під час воєнного стану:  віддалена робота, дистанційне навчання, спілкування з рідними без цього всього ми собі вже не уявляємо майбутнє. Під час військової агресії цей попит ще більше загострився у зв’язку великою кількістю тимчасово переміщених осіб. Навантаження на мережі зростає та вимагає встановлювати додаткове обладнання. Ми і самі бачимо як погіршилася якість мобільного зв’язку останнім часом. Враховуючи вищенаведене, компанія КИЇВСТАР пропонує на території Білоберізької сільської територіальної громади встановити додаткові антени мобільного зв’язку – для населених пунктів Устеріки, Стебні – в урочищі Лєльків с.Устеріки, для населених пунктів пр. Заверх с. Білоберізка, с. Великий Рожин, с. Розтоки – пр. Пасічне с. Білоберізка , для населених пунктів Гринява, Пробійнівка – в селі Гринява (Гринявський Потік).

Щодо впливу мобільного зв'язку та здоров’я людини, то в Україні діють одні з найбільш жорсткіших норм електромагнітного випромінювання (ЕМВ) і становлять 100 мкВт/см2.

Наприклад, у США, Японії та Канаді цей показник становить 1000 мкВт/см2, а рекомендовані ВООЗ і Радою Європи гранично допустимі норми ЕМВ —              450 мкВт/см2.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше