Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Білоберізька ОТГ ділиться досвідом організації цивільного захисту

Події
20.09.2018

Протягом трьох днів на Прикарпатті на запрошення Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування делегації представників об’єднаних територіальних громад від Донецький Центр розвитку місцевого самоврядуванняЧеркаський Центр розвитку місцевого самоврядуванняЧернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування та Миколаївський Центр розвитку місцевого самоврядування вивчали досвід організації безпеки населення в місцевих громадах за підтримки Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe.

«Безпека є одним з ключових факторів, який впливає на визначення людьми рівня комфортності проживання на тій чи іншій території. Попри те, що зі створенням об’єднаних громад багато уваги приділяється освітній та медичній інфраструктурі, дорогам, саме безпеці також відведена немала роль», - наголосив директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк, відкриваючи інформаційно-теоретичну частину поїздки.

Під час навчального візиту «Організація безпеки в громадах: досвід створення та функціонування добровільних пожежних дружин на Прикарпатті» учасники ознайомились із основами організації заходів цивільного захисту в ОТГ Івано-Франківщини та механізмом співпраці з управлінням з питань цивільного захисту ОДА, про які коротко поінформував керівник управління Володимир Стебницький.

Як реально працює організація цивільного захисту в громаді представники делегацій з чотирьох областей мали можливість подивитись на прикладі території Білоберізька об'єднана територіальна громада. Тут вони ознайомились з роботою Центру безпеки ОТГ, про передумови створення якого розповів голова цієї гірської ОТГ Дмитро Іванюк. Також гості змогли подивитись як працює система оповіщення населення в Білоберізької ОТГ з використанням гучномовців, хвиль місцевого FM-радіо та оповіщення за допомогою дзвінків та смс-повідомлень, які автоматично генеруються системою.

«Білоберізка громада створила власний Центр безпеки та впровадила систему оповіщення населення, оскільки тут у важкодоступній гірській місцевості часто час іде на хвилини і від швидкості реагування рятівників залежать десятки, а інколи сотні людських життів. За допомогою системи оповіщення, наприклад, інформують людей про підйом рівня води у річках, небезпеку лавин тощо», - каже радник з питань муніципальних послуг ІФ ЦРМС Марія Баран.

А протягом фінального дня свого перебування на Прикарпатті учасники навчального візиту вивчали механізми створення та функціонування підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони, а також їх роботу на прикладах Кутської добровільної пожежної дружини (Косівський район) та Коршівської добровільної пожежної дружини (Коломийський район). В обох випадках гості змогли оглянути базу та спорядження місцевих пожежних команд, а також подивитись на гасіння невеликої навчальної пожежі.

«Добровільні пожежні дружини та місцеві пожежні команди в нашій області мають багату історію. А зі створенням ОТГ, вони отримують більшу підтримку та краще оснащення», - підсумував радник з питань децентралізації Івано-Франківського ЦРМС Максим Чопей (Maksym Chopey).

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше