Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Про екологічні злочини рф можна повідомити через додаток

Новина
22.02.2024

21 лютого 2024 року в Білоберізькій сільській територіальній громаді була проведена робоча зустріч начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Управління державного екологічного нагляду (контролю) в Івано-Франківській області, старшого державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу Михайла Півторака з керівництвом громади.

В ході зустрічі були обговорені робочі питання щодо співпраці між державною екологічною інспекцією та органом місцевого самоврядування у сфері охорони навколишнього середовища, профілактиці, запобіганню та виявленню порушень природоохоронного законодавства.

Особлива увага була приділена питанню проведення інформаційної кампанії серед громадських активістів та жителів громади щодо використання сучасних методів, зокрема мобільного додатка ЕкоЗагроза. 

Додаток був розроблений для того, щоб швидше та ефективніше усунути наслідки дій загарбника і відновити Україну, аби стягнути з рф збитки, нанесені довкіллю.

ЕкоЗагроза - це офіційний вебресурс і мобільний додаток Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. 

Користь додатка:

- дозволяє в реальному часі отримувати достовірну інформацію про стан довкілля в кожному регіоні на різних пристроях;

- забезпечує подання електронних звернень щодо виявлених фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу.

Якщо ви стали свідком екологічних злочинів:

1. На порталі або в мобільному додатку “ЕкоЗагроза” перейдіть до розділу “Повідомити”.

2. Додайте інформацію про екологічний злочин (прикріпити фото та відео).

3. У вспливаючому віконці оберіть категорію впливу на довкілля.

4. Опишіть, що саме сталося.

5. Відправте дані.

Після проходження модерації інформація з'явиться на мапі “ЕкоЗагрози”.

Спеціаліст, який опрацьовує надіслані вами повідомлення, надає еко-злочину кваліфікацію і розділяє між органами виконавчої влади для оперативного усунення наслідків. Інформація про злочини буде використовуватися як докази для притягнення рф до відповідальності в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі та спеціальному трибуналі після його створення.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше