Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

про введення в дію нового стандарту ДСТУ Пшениця.

Оголошення
25.06.2019

До уваги операторів ринку харчових продуктів

Головне управління  Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє про введення в дію з 10 червня 2019 року нового стандарту ДСТУ 3768:2019 «Пшениця. Технічні умови».

Одночасно скасовується стандарт ДСТУ 3768:2010 «Пшениця. Технічні умови» (наказ ДП «УкрНДНЦ» № 133).

Метою стандарту є оптимізація та удосконалення нормативної бази у сферах виробництва, заготівлі, зберігання, переробки, торгівлі та визначення якості зерна пшениці м’якої та твердої на продовольчі і непродовольчі потреби відповідно до структури її вирощування в Україні.

Стандарт вступив в дію до початку нового маркетингового року 2019/2020, що унеможливить виникнення  незручностей щодо зміни класів пшениці при зберіганні та транспортуванні.

Новим у стандарті є скорочення кількості класів зерна пшениці м’якої непродовольчої групи, підвищення та уточнення показників хлібопекарної якості – натури, вмісту домішок, фузаріозних зерен, ушкодження зерна клопом-черепашкою, сили борошна, числа падіння, удосконалення методу визначення сажкових зерен, гармонізація з міжнародними стандартами ISO і європейськими EN посилання на чинні інструкції, регламенти, правила, і норми згідно з законодавством України.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше