Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ШУКАЄМО ТИХ, ХТО БАЖАЄ СТВОРИТИ ПРИЙОМНУ СІМ’Ю!

Новина
31.10.2023
ПРИЙМІТЬ ДИТИНУ У РОДИНУ, БО ЧУЖИХ ДІТЕЙ НЕ БУВАЄ!
Звичайно, порятунок однієї дитини не змінить світ і ми не можемо врятувати всіх дітей, але ми можемо змінити назавжди світ однієї дитини❤️
 
ПРИЙОМНА СІМ‘Я – це сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, яка добровільно взяла на виховання та для спільного проживання від 1 до 4-х дітей-сиріт чи дітей, позбавлених батьківського піклування.
 
✅ В разі утворення прийомної сім’ї прийомні батьки беруть дітей на власну житлову площу за наявності відповідних санітарно-гігієнічних та побутових умов.
 
✅ Прийомні діти виховуються в сім’ях до досягнення ними 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічних, вищих навчальних закладах І-IV рівня акредитації – до його закінчення.
 
✅ Допомога на підтримку прийомної сім'ї:
з боку держави на утримання кожної прийомної дитини виплачується щомісячна державна соціальна допомога, яка становить 2,5 прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку, для дітей з інвалідністю – 3,5 прожиткових мінімумів (на даний час прожитковий мінімум для дітей віком до 6 років становить 2272,00грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 2833,00грн);
– грошове забезпечення прийомним батькам, яке виплачується одному із прийомних батьків і становить один прожитковий мінімум для осіб працездатного віку на кожну прийомну дитину (2684,00 грн.).
 
✅І з сум грошового забезпечення прийомних батьків відбувається нарахування та сплата страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування (без зменшення належної суми грошового забезпечення). Період функціонування прийомної сім’ї зараховується до їх загального і безперервного трудового стажу.
 
Найбільш сприятливий прогноз ефективного функціонування прийомної сім`ї буває у випадках, коли батьки беруть дитину, тому що хочуть її любити, піклуватися про неї, дати їй сім`ю, підготувати її до дорослого життя. Якщо у вас саме такі мотиви, то може з`явитися прийомна сім`я, здатна замінити дитині втрачену біологічну родину.
 
За більш детальною інформацією про сімейні форми виховання дітей звертайтеся до служби у справах дітей Білоберізької сільської ради за адресою: вул. Центральна 25 А, с.Устеріки, Верховинського району, Івано-Франківської області.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше