Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

СОК «Гуцульські газди» відкрито!

Новина
13.08.2020

   Цій події передувала велика та наполеглива прайя. Над проєктом працювали півтори року, вишукуючи кошти з місцевого бюджету для дотування у розмірі 30% від потрібної суми. А 70% фінансування відбулося за підтримки програми USAID DOBRE. Зате тепер у громаді є підприємство, яке здійснюватиме переробку плодово-овочевої продукції приватних домогосподарств, а також зібраних дикорослих рослин і ягід. Аналізуючи урожай минулих років, можна стверджувати, що на території громади є можливість збирати до ста тонн самої лише чорниці щороку. Тому таке виробництво є актуальним та потрібним. Очільник Білоберізької ОТГ Дмитро Іванюк зазначає, що з місцевого бюджету виділили понад 200 тисяч гривень на ремонт приміщення. А програма USAID DOBRE - 35 тисяч доларів на закупівлю обладнання. Це камери попереднього зберігання, шокової заморозки та зберігання вже готової продукції. А ще за ці кошти придбали інфрачервону сушку та овочерізку. 

Голова громади відзначив, що робота кооперативу сприятиме й створенню нових робочих місць у громаді. А точніше - від п'яти до десяти осіб матимуть стабільну зайнятість. Нині ж підприємство готове до співпраці, тож усі охочі можуть приєднатися до діяльності СОК. Представник Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Денис Тиняний відзначив вагому підтримку міжнародних програм у створенні нових виробничих потужностей у громадах області. За підтримки вище вказаної програми такі кооперативи запрацювали у Печеніжинській та Старобогородчанській ОТГ. Невдовзі відкриються також у Більшівцівській та П'ядицькій ОТГ.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше