Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Спеціалісти Держпродспоживслужби Прикарпаття перевірили суб’єктів господарювання, що торгують насінням

Новина
07.04.2021

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області протягом березня 2021 року провели  моніторинг обігу насіння і садивного матеріалу.  

Робота здійснювалась відповідно до частини третьої статті 12 Закону України «Про насіння і садивний матеріал» та на виконання наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області від 15.02.2021 р. № 147 «Про проведення моніторингу в сфері насінництва та розсадництва». 

Моніторинговими відвідуваннями було охоплено 62 приватні підприємства, які займаються роздрібною торгівлею насінням.  

Крім проведення інформаційно-роз’яснювальної робити, в ході моніторингу на об’єктах перевірялась наявність документації, що засвідчує походження та якість насіння, передбачена законодавством. За результатами складено відповідні акти моніторингу та перелік культур і сортів, які відповідають вимогам законодавства щодо придатності для реалізації.

В ході роботи встановлено 20 випадків відсутності підтверджуючих документів на посівні якості насіння у шести підприємців.  

Даним суб’єктам господарювання надано рекомендації зняти з реалізації дане насіння та направити для проведення лабораторних досліджень з метою визначення його посівних якостей. Торгівлю можна провадити після пред’явлення підтверджуючих документів про посівні якості насіння. 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше