Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В Чернівецькій області зафіксовано спалах африканської чуми свиней в дикій фауні.

Оголошення
06.02.2019

Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, на території лісомисливського господарства Сторожинецького держлісгоспу АПК, Кам᾽янецька сільська рада Сторожинецького району Чернівецької області зареєстровано випадок африканської чуми свиней, при досліджені патологічного матеріалу від 5 голів загиблих диких свиней.

Звіт про результати дослідження Івано-Франківської Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби від 05.02.2019р. № 000207 п.м./19.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісій, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зони захисту та нагляду.

В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеною територією.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше