Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В територіальних громадах Прикарпаття спеціалісти Держпродспоживслужби обговорили питання безпечного застосування пестицидів

Новина
24.02.2021

23 лютого 2021 року спеціалісти Держпродспоживслужби взяли участь у зустрічах із новообраними старостами та керівництвом Івано-Франківської, Єзупільської та Рогатинської територіальних громад.

На зустрічах були присутні керівники фермерських та сільськогосподарських господарств. Головним питанням, що розглядалось в ході роботи, була співпраця Держпродспоживслужби, керівництва громад та сільгосппідприємств в забезпеченні дотримання правил та вимог щодо  безпечного застосування пестицидів та агрохімікатів.

Особливу увагу суб’єктів господарювання було зосереджено на застосуванні пестицидів та агрохімікатів під час цвітіння медоносних рослин, з метою забезпечення охорони бджіл від отруєнь.

Окрім згаданого, осіб, що займаються вирощування сільськогосподарської продукції та залучаються до роботи з пестицидами і агрохімікатами,  зобов’язано в обов’язковому порядку пройти медичний огляд та отримати допуск (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами та допуск до проведення цих робіт.

За підсумками зустрічей було досягнуто домовленості щодо створення старостами населених пунктів груп у Viber із залученням мешканців сіл, медичних працівників амбулаторій, ФАПів, директорів шкіл та керівників сільськогосподарських підприємств з метою постійного їх інформування про початок та місце застосування пестицидів на територіях, прилеглих до населеного пункту.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше