Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Військово-Морський Ліцей (м. Одеса) запрошує на навчання

Новина
22.03.2019


Військово-морський ліцей, який передислокувався з Бойовим прапором із міста Севастополь до міста Одеса і продовжив працювати над вихованням майбутніх захисників Вітчизни, які є патріотами своєї держави і пов'язує своє майбутнє з її захистом.
З метою підготовки майбутніх захісників Вітчизни з числа учнів загальноосвітніх шкіл області запрошує їх на навчання. 
Детально про правила вступу та про самий ліцей можна дізнатись на сайтах:http://vml.org.ua  http://vml.mozello.com та за телефонами: 0487481060, 0958165506, 0979163559

Правила вступу


Правила прийому до Військово-морського ліцею (далі – Правила) розроблені відповідно до Положення про військовий ліцей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 № 1087, та Статуту ліцею і визначають порядок відбору вступників, проведення вступних випробувань та зарахування до ліцею.

Право на вступ до ліцею мають юнаки – громадяни України незалежно від місця їх проживання, яким у рік зарахування виповнюється 15-16 років та закінчили у рік вступу відповідно 9 клас загальноосвітнього навчального закладу; придатні за станом здоров’я навчатися у Ліцеї та по його закінченні зобов’язуються продовжити навчання у вищих військових навчальних закладах Міністерства оборони України та військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів України.

Прибуття вступника для здачі вступних випробувань проводиться за письмовим викликом, підписаним начальником Ліцею.

Вступні випробування до Ліцею проводяться після закінчення навчального року, але не пізніше 15 серпня поточного року.

Прийом до Ліцею здійснюється за результатами оцінювання загальноосвітнього рівня знань вступників, яке здійснюється шляхом проведення вступних випробувань з:

  • математики (інтегроване вступне випробування з алгебри та геометрії) – письмово або тестування на комп’ютері;
  • української мови – диктант або тестування на комп’ютері;
  • іноземної мови – письмово або тестування на комп’ютері.

Визначення придатності до навчання в Ліцеї здійснюється шляхом проведення медичного огляду, професійного психологічного відбору та оцінювання рівня фізичної підготовленості вступників.

Документи до приймальної комісії подаються вступником особисто (з 09.00 до 16.00 без перерви на обід) або поштою (крім вихідних та святкових днів) з 15 червня до 20 липня за адресою: 65062, м. Одеса, вулиця Фонтанська дорога, 14, Військово-морський ліцей.

Поза конкурсом (за умови успішного складання вступних випробувань) зараховуються:

  • діти-сироти;
  • діти, позбавлені батьківського піклування;
  • діти осіб, які загинули під час сутичок акції протесту у місті Києві в період з 21 листопада 2013 року по лютий 2014 року.

Діти військовослужбовців, які загинули або померли внаслідок отриманих ран чи при виконанні службових обов’язків, зараховуються до Ліцею впродовж всього навчального року (за умови наявності вільних місць).

За окремим конкурсом (за умови успішного складання вступних випробувань) зараховуються:

  • переможці ІІІ–ІV етапів Всеукраїнських шкільних олімпіад;
  • діти військовослужбовців та військовослужбовців-учасників антитерористичної операції;
  • діти з тимчасово окупованих територій (АР Крим, Луганська та Донецька області);
  • діти, батьки яких проживають у зоні проведення антитерористичної операції;
  • діти-переселенців із зони проведення антитерористичної операції та з тимчасово окупованих
  • територій (АР Крим, Луганська та Донецька області);
  • діти, у яких немає одного з батьків;
  • діти з багатодітних сімей;
  • діти учасників ліквідації аварії на ЧАЕС;
  • обдаровані і талановиті діти, які є учасниками або переможцями міжнародних та всеукраїнський пісенних, мистецьких, танцювальних конкурсів, спортивних змагань.

З числа абітурієнтів, які успішно склали вступні випробування, але не зараховані до Ліцею за результатами конкурсу, відповідно до їх рейтингу формується резерв у кількості 10-ти відсотків від чисельності набору. За наявності вільних місць вони матимуть переважне право на зарахування впродовж навчального року. Рішення  про їх зарахування приймається педагогічною радою Ліцею.

Вступники, які зараховані до Ліцею, але не приступили до занять впродовж 10-ти днів від їх початку без поважних причин, відраховуються з Ліцею. На звільнені місця за рішенням педагогічної ради проводиться додаткове зарахування з числа резерву.

Адреса: 65062, місто Одеса, вул. Фонтанська дорога, 14, Військово-морський ліцей. www.vml.org.ua тел. 0958165506, 0979163559.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше