Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Як розпізнати депресію

Новина
02.04.2024

Депресією називають розлад психіки, що супроводжується пригніченим настроєм, втратою інтересу до того, що раніше приносило задоволення, почуттям самотності, песимізмом, безпорадністю.

Дитяча депресія важко діагностується, оскільки зміни в настрої дитини можуть бути нормою. До того ж в підлітковому віці, внаслідок гормональних змін, майже завжди присутні емоційні стрибки.

Батькам варто звертати увагу на зміни в поведінці дитини. Наприклад, дитина стає замкнутою, мовчазною, різко знижується успішність у школі, вона скаржиться на болі в животі, втому, відмовляється від того, чому раніше раділа, не може зосередитися на завданні та ін.

Причини депресії можуть бути самими різними і несподіваними для батьків, особливо в підлітковому віці. Коли з тілом, з емоціями постійно відбувається щось нове і незрозуміле.

Загострюється потреба в усвідомленні, і разом з цим навалюються непосильні навантаження в школі, очікування батьків і прагнення не розчарувати їх. Причиною депресії можуть стати проблеми в стосунках, накопичена втома, переїзд та багато іншого.

При прояві цих симптомів депресії у дітей допомогти зможе лише фахівець.

Основними факторами, що впливають на виникнення цієї недуги, вважається соціальний і біологічний. Залежно від особливостей сімейного виховання, наявності частих стресів, проблем, захворювань, вживання наркотичних речовин тощо. Соціальних причин безліч, а біологічна – всього одна. Пов’язана вона з дисбалансом нейротрансмітерів, що передають сигнал між нервовими клітинами і мозком. Тому розбиратися в причинах і призначенні
лікування повинен фахівець.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше